The Frames, Shoreditch - London

The Brief

The Frames is a bespoke development tailored to small and creative businesses in Shoreditch. The five-storey building creates 80,000 sq. ft. of flexible workspace for London’s new and growing companies, providing office and studio units to suit a variety of users, along with shared meeting rooms, break-out areas, tea points, cycle storage, shower facilities and a café.

Influenced by the characteristic warehouse vernacular of the surrounding South Shoreditch Conservation Area, the building envelope employs a palette of brick, metal and glass. Following the curved line of Phipp Street with a series of brick columns punctuated by corten-clad window reveals, the design emphasises the vertical proportions of the structure.

The top two floors of the building are set back and feature twisted dark grey perforated aluminium fins, which reference the historical textile manufacturing history of the neighbourhood and provide solar shading.

A language of raw materials and finishes continues inside the building, with polished concrete floors, exposed soffits, corten-clad lift cores and a striking folded steel staircase. An art installation in the reception area by renowned artist Mr. Jago creates a unique double-height mural.

The Solution

Fitzroy of London worked with Squire and Partners to create a full disabled washroom package for this project. Fitzroy of London ensured the proposal was consistent with the design brief and exceeded expectations.

Client Name
Workspace
Architect
Squire and Partners
Interior Designer
Squire and Partners
Contractor
HG Construct